Queer model biedt zich aan

Queer model drinkt bier en likt de lippen af.

Jim, mijn eerste queer model

Via mijn website komen geregeld mensen op mijn pad, die het leuk vinden om als model (of foto-acteur zoals ik mijn mensen liever noem) aan de slag te gaan. “Ik ben Jim, 29 jaar oud en woonachtig in het mooie (…). Ik was via Google op zoek naar een queer modellenbureau en ik stuitte op jouw warmhartige website! Je eerlijkheid en openheid zorgden an sich al voor een hele fijne schermervaring 🤗”. Hiermee begon Jim’s e-mail, die vervolgde: “Ik ben queer in de zin van non-binary, maar vaak toch meer vrouwelijk. Mijn uiterlijk neigt geleidelijk aan dan ook steeds meer naar dat laatste. Ik ben wel tevreden met het feit dat ik in een mannelijk lichaam zit :)”.

“Ik was via Google op zoek naar een queer modellenbureau en ik stuitte op jouw warmhartige website!”

In korte tijd zaten we in een enthousiaste mailwisseling en hoe meer we mailden, hoe meer ideeën we kregen over een shoot met Jim als queer model. Ik vroeg “heb je belangstelling voor drag?”. Ik zat net zelf volop RuPaul’s Dragrace te bingen en Jim liep natuurlijk al vele maanden op mij voor. Drag had zeker de belangstelling, maar het was nog pril voor Jim. “Misschien eerst gewoon met dagelijkse make-up wat doen?” En zo geschiedde.

“Ik ben queer in de zin van non-binary, maar vaak toch meer vrouwelijk.”

#showus

We besloten gauw een keer aan de slag te gaan voor de collectie #showus van Getty Images, Girlgaze en Dove. De collectie legt zich toe “op het elimineren van schoonheidsstereotypen door zich als vrouwen identificerende en non-binaire personen te laten zien zoals ze zijn, niet zoals anderen denken dat ze zouden moeten zijn”. Ik maakte al eerder foto’s voor #showus, van oudere vrouwen en vrouwen met een niet-witte huidskleur en nu komen ook steeds meer mensen uit de LHBTQI+ gemeenschap op mijn pad. Jim is mijn eerste queer model met wie ik heb gewerkt. Ik vind het geweldig om middels mijn fotografie bij te dragen aan meer diversiteit in de media.

Groenverwenner

Portret van non-binaire tuinman, gender queerIn het dagelijks leven werkt Jim als ‘groenverwenner’ een term die bedacht werd samen met de betrokken werkgever. Die dacht meteen mee over een betere term dan tuinman, toen Jim vertelde van diens ontdekkingstocht op het vlak van genderbinariteit en genderfluïditeit. In onze shoot kwam de groenverwenner ook aan bod, al werd deze ook wel een beetje groensloper, want er werd vooral onkruid gewied.

Spelen

Non-binaire persoon poedert diens neusVerder speelden we met make-up, werd er lekker geluncht, werden de nagels gelakt tijdens een relaxmoment, waar we ontdekten dat je nagels beter helemaal niet buiten kunt lakken omdat deze door wind en warmte veel te snel drogen. De hond werd geknuffeld en bier gedronken. De foto’s zijn hier te zien en te koop via Getty Images.

non-binair persoon lakt nagels buiten / queer modelWil je ook aan de slag als queer model? Maak je deel uit van de LGBTIQ+ community? Voel je je om een andere reden niet voldoende gerepresenteerd in media en reclame (door handicap, huidskleur of lichaamsbouw bijvoorbeeld) en wil je met jouw portretten daar verandering in brengen? Misschien kunnen wij ook eens aan de slag. Lees hier meer over hoe ik werk en wie ik zoal zoek.

Geef een reactie