Hoe ziet spiritualiteit eruit?

Hoe ziet spiritualiteit eruit? Foto: Lucy Lambriex ziebinnenzijde.nl

Spiritualiteit. Hoe ziet dat er voor jou uit? Welke beelden komen in je op?

Het houdt me al een tijdje bezig. Het valt me op dat spirituele zaken vaak verbeeld worden met lila en lichtgeel, met lichtstralen in alle kleuren van de regenboog en liefst een huppelende eenhoorn of fladderende engel. Het woord ‘zweverig’ komt direct in me op als ik het zie.

Spiritualiteit verbeelden

Ik herken mijn beleving van spiritualiteit en bewustzijn daar niet in. Voor mij is het juist een aardse ervaring die ik met name via het lichaam, in verbinding met anderen en door werk met mijn handen kan vinden. Niet door opstijgen maar juist door te landen.
En ik weet dat ik niet de enige ben. Dus nu dacht ik: zal ik eens wat beelden creëren die mensen kunnen gebruiken voor hun website? Beelden voor wie spiritualiteit niet over zweven gaat. Beelden die bewustzijn uitdrukken. En kan dat eigenlijk wel? Bestaan er universele beelden voor spiritualiteit en bewustzijn? Ik wil het graag onderzoeken en een poging wagen.

Mag ik jullie hulp vragen?

Om dat goed te kunnen doen is het fijn om hieronder wat input te krijgen van jullie. Gewone mensen, mindfulness trainers, yogi’s, kunstenaars, bodhisattva’s, opstellers, coaches en alle anderen die een beeld krijgen of een gevoel bij spiritualiteit en bewustzijn.

Ik vind het ook leuk als je reageert wanneer je niets met spiritualiteit hebt.

Dus: hoe ziet spiritualiteit eruit?

18 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie