Doe een portretstrook!

Je wilt aan de juiste mensen tonen wie je bent en dat ze op je kunnen rekenen. Een professioneel portret dus. Je wilt ook laten zien dat het plezierig is om met je om te gaan, want op je werk ben je niet alleen een serieus persoon. Een vrolijk en levendig portret dus. Maar op een zakelijk portret kun je niet in een deuk liggen, toch? Toch wel. Al zou ik inderdaad niet alleen de foto tonen waarop je in een deuk ligt, maar voor een portretstrook kiezen.
Stel, je oefent een beroep uit dat grote concentratie vergt. Uren achter elkaar kun jij je aandacht richten op de technische code of de patiënt die onder jouw mes mag. Je vergadert fris en helder en houdt altijd overzicht. Je kunt ontzettend goed luisteren naar je client en biedt deze alle ruimte. Ik adviseer je dan niet alleen een serieuze foto te tonen, maar: een portretstrook te doen waarop je een breder beeld van jezelf laat zien.

Doe een portretstrook!

Toon je veelzijdigheid in een headerbeeld

Op bijna alle social media en de meeste websites is er bovenin de mogelijkheid een brede fotostrook te plaatsen, de zogenaamde header. Je kunt daar een sfeerbeeld plaatsen of een breder beeld van jezelf tonen. Steeds meer van mijn klanten willen dat en ik adviseer het van harte. Het maakt de fotosessie, die toch voor veel mensen spannend of zelfs erg lastig is, veel losser. Je laat breder zien wat je in huis hebt en componeert achteraf een strook, naast dat ene fraaie portret. Ik gebruik ook een strook, op de pagina over mij.

De portretstrook kan bestaan uit kleine foto’s op een rij, afwisselend een portret en uitsnedes of één opvallend beeld met in de rest van de strook alleen de achtergrondkleur van de foto. Vooral op LinkedIn, waar de header grotendeels wordt afgedekt door promotioneel geneuzel, vind ik het mooi te kiezen voor één opvallend beeld. Hieronder enkele voorbeelden van Marijke Dekker, die grote bedrijven en organisaties met transities helpt. Zij is een stevige dame met veel ervaring, maar zeker ook iemand die van plezier houdt tijdens het werk.

Op een zakelijk portret kun je niet in een deuk liggen, toch?

Portretstrook LinkedIn door Lucy Lambriex, ziebinnenzijde

Portretstrook Facebook door Lucy Lambriex, ziebinnenzijde

Een strook op je website

portretfotografie in het park, foto's: Lucy Lambriex, ziebinnenzijde.nl, portretstrook
Lily Schuimer brengt als coach en adviseur graag mensen in beweging. Haar eigen authenticiteit, integriteit, humor, wijsheid en speelse creativiteit zet ze daarbij in. Zij wilde een gevarieerde strook op haar website en als natuurliefhebber wilde ze deze eigenschappen graag buiten in beeld brengen.

Portretstrook ziebinnenzijde, foto: Lucy Lambriex

Een van mijn favoriete stroken is nog steeds deze, van Michiel. Gewoon in één outfit, maar met een waaier aan kwaliteiten/eigenschappen.

portretstrook-birte-priebe-ziebinnenzijde-nl-foto-lucy-lambriex

Birte Priebe leert tweetalige kinderen (Duits – Nederlands) een diepere kennis van hun moedertaal, door allerlei speelse projecten te doen. Ik mocht haar veelzijdigheid in beeld brengen. Bezoek haar site voor meer.

Wil je ook een portretstrook?

Boek een Pure Portretsessie bij mij en je krijgt niet alleen hele mooie portretten die je los goed kunt gebruiken, maar ik maak enkele stroken voor je als voorbeeld en je krijgt er gratis een LinkedIn-header bij die precies past. Wij bepalen samen wat daar op komt.

Geef een reactie