Hoe maak je zelf authentieke portretten?

Geen nepglimlach en geen ongemakkelijke poses meer

Read this in English Wie foto’s maakt van mensen, loopt tegen van alles aan. Mensen worden ongemakkelijk, gaan gekke gezichten maken of vreemd poseren. Je wordt zelf ongemakkelijk omdat je denkt dat je als fotograaf heel veel moet ‘doen’ om authentieke portretten te maken. Het lukt niet meteen en daar kun je onzeker van worden. Allemaal dingen die ik zelf ook heb meegemaakt en soms nog.

Maar ik heb de afgelopen 12 jaar zoveel ontdekt dat helpt bij het naar buiten lokken van de echte persoon en bij het maken van goede en authentieke portretten, dat ik er een cursus over heb gemaakt: The Authentic Portraiture Toolkit. En deze is nu beschikbaar via twee online platforms, Skillshare en Udemy. Op Skillshare heb ik inmiddels al zes cursussen staan en op Udemy is sinds een paar dagen The Authentic Portraiture Toolkit ook beschikbaar.

Slechts 13,- via deze link t/m 8 Augustus –>

Maar ik heb de afgelopen 12 jaar zoveel ontdekt dat helpt bij het maken van goede en authentieke portretten, dat ik er een cursus over heb gemaakt.

Wat is The Authentic Portraiture Toolkit en voor wie?

Tot nu toe waren mijn cursussen vooral voor de mensen die zelf op de foto gaan. Vaak mensen met camera-angst of schroom zoals ook veel van mijn eigen klanten en deze nieuwste cursus is voor fotografen. Voor professionele landschapsfotografen en stilleven fotografen die met mensen willen gaan werken. Die zo graag dieper willen gaan dan een goed uitgelicht plaatje en die de echte mens willen vastleggen: authentieke portretten maken. De cursus is ook voor de hobbyfotograaf die familieleden en vrienden beter wil portretteren. Tot slot: als je een stockfoto-portfolio wilt opzetten met foto’s van echte mensen, help ik je ook op weg. Succesvolle foto’s zien er vaak heel anders uit dan je misschien dacht!

Succesvolle foto’s zien er vaak heel anders uit dan je
misschien dacht!

twee authentieke portretten

Ik deel mijn persoonlijke gereedschappen, de onderliggende uitgangspunten, mijn fouten en verhalen uit mijn praktijk als portretfotograaf. Het belang van echt contact maken komt aan bod, net als kwetsbaarheid en overgave en uiteraard creativiteit en spelen. Je krijgt tips over hoe je je grenzen kunt bewaken en hoe je ze kunt verkennen in het werken met mensen.

Want daar gaat dit allemaal over: hoe maak je foto’s
die echt zijn, authentieke portretten die mensen raken.

Er zijn demonstraties en downloadbare briefings die je kunt gebruiken om zelf je klanten en modellen te briefen en een bonus-checklist die je kunt printen voordat je aan de slag gaat met het maken van authentieke portretten. Ik vertel over het succes van enkele foto’s op Getty Images waaronder eentje die helemaal niet scherp is en nog meer gebreken heeft, maar wel heel erg ‘echt’ is. Want daar gaat dit allemaal over: hoe maak je foto’s die echt zijn, authentieke portretten die mensen raken. Ik ben ook altijd bereid om je vragen te beantwoorden die je misschien krijgt bij het doen van de opdrachten, want ja, je gaat zelf ook meteen aan de slag!

Ik deel mijn persoonlijke gereedschappen,
de onderliggende uitgangspunten, mijn fouten
en verhalen uit mijn praktijk als portretfotograaf.

De cursus gaat niet over techniek, maar over het mensenspul

Even voor de duidelijkheid: The Authentic Portraiture Toolkit duikt in alles op het gebied van werken met mensen. Van het allereerste contact en het sturen van de briefing, via het bepalen van de duur van de foto-ontmoeting, tot de ontvangst met lekkers en de fotosessie zelf (of fotoshoot en ik leg ook uit wat het verschil daartussen is). Over de techniek van belichting, diafragma, brandpunt, iso etc, zijn al genoeg cursussen en tutorials. Mijn methode werkt met elke techniek. Dus of je nu houdt van heel gelikt in de studio of rauw in de buitenlucht; mijn methode van authentieke portretten maken, werkt altijd.

Dus of je nu houdt van heel gelikt in de studio of rauw in de buitenlucht; mijn methode van authentieke portretten maken, voegt altijd iets toe.

Deze portretfotografiecursus is nu online beschikbaar op twee platforms

Er zijn twee manieren om de cursus te doen. Zit je al op Skillshare en heb je een premium account, dan kun je hem meteen bekijken. Als je nog geen account hebt en het leuk vindt ook toegang te krijgen tot andere, veelal creatieve, cursussen (van fotografie tot mixed media en tekenen, schilderen, Pro Create etc.), doe je dit: Met deze link krijg je een gratis premium account waarmee je een maand alle cursussen op het platform kunt doen. Als je opzegt binnen die termijn, betaal je niets. Besluit je te blijven, kun je een heel jaar genieten van het gigantische aanbod. Ik leerde er zelf ook al jaren heel veel over tekenen, aquarel, schilderen met acryl en Premiere Pro. Voor mij zit er nog een kleine beloning aan vast. Als iemand zich via mijn link aanmeldt, ontvang ik een dollartientje, zelfs als je besluit geen abonnee te blijven.

En via deze link betaal je tot 8 augustus slechts €13,-. Koopje dus!

Wil je alleen mijn cursus doen, dan kun je deze ook via Udemy kopen. De prijs is nu €49,99 maar met een beetje geduld kun je ook vaak met veel korting cursussen kopen. En via deze link betaal je tot 8 augustus slechts €13,-. Koopje dus!

Hoewel dit voor mij een inkomen is, wil ik ook vooral veel mensen helpen en mijn kennis overdragen.

“Ik wil meedoen, maar heb echt niets te besteden nu”

Als je echt graag meedoet en geen reserves hebt, of geen creditcard die nodig is voor een gratis Skillshare proefabonnement, kun je me een berichtje sturen (cursus apenstaart ziebinnenzijde.nl). Meld je in elk geval ook even aan voor mijn lijst. Ik doe geregeld een actie waar ik gratis toegang geef gedurende een korte tijd of voor een paar mensen. Hoewel dit voor mij een inkomen is, wil ik ook vooral veel mensen helpen en mijn kennis overdragen en ik begrijp dat het voor velen een tijd is met weinig overschot.

Dus, kom je spelen en leren op Skillshare of Udemy?

Ja ik kom spelen en leren op Skillshare
Ja ik kom spelen en leren op Udemy

Ik wil graag op de hoogte blijven en kom graag in de toekomst meedoen

The Authentic Portraiture Toolkit: cursus hoe maak je authentieke portretten

Geef een reactie