Je voorbereiden op een fotosessie, 3 tips

Hier gaf ik al drie tips voor hoe je ontspannen op de foto kunt staan. Nu tip ik hoe je je kunt voorbereiden op een fotosessie. Of je je nu laat fotograferen door je partner, door mij of een andere fotograaf, je kunt zelf van te voren al wat doen om goed op de foto te komen. Met goed bedoel ik dat je er op komt zoals jij bent: ontspannen en echt, zonder neppige pose of gespannen blik. Goed op de foto staan valt of staat met jezelf prettig voelen, tevreden met hoe je bent. Daarom gaan mijn tips ook bijna altijd over de binnenkant en met name over hoe je van tussen je oren, in je lijf komt. Nu echter ook een heel voor de hand liggende kledingtip.

Tip 1

Luister het hele liedje en let vooral op vanaf 0:48. Het is waar.
(Eventueel de pagina verversen als de video niet laadt.)

Everybody’s Free To Wear SUNSCREEN! (ORIGINAL)
“WHAT IS SUNSCREEN?
Wear Sunscreen or the Sunscreen Speech are the common names of an essay actually called “Advice, like youth, probably just wasted on the young” written by Mary Schmich and published in the Chicago Tribune as a column in 1997.”

De marketinggids (is empatisch)

Tip 2: trek iets aan waarin je je heel lekker voelt

Wat een open deur zeg. Jazeker, maar een deur die soms toch vergeten wordt. Mensen denken vaak dat ze voor een zakelijke shoot er heel zakelijk en strak uit moeten zien en doen dan iets aan waarin ze zich niet lekker kunnen bewegen. Of iets dat schuurt of snijdt. Te netjes is of juist iets te casual.
Kies kleding die goed bij je ogen kleurt (dezelfde of een complementaire kleur) of bij je haar of bij allebei. Iets waarin je je ontzettend thuis voelt. Experimenteer voor de spiegel met verschillende outfits. Kijk en voel wat een kledingstuk met je doet. Ga je ervan stralen? Voel je je verlegen of juist stevig?

Kies kleding die goed bij je ogen kleurt

Tip 3: voel jezelf in je lijf: dans!

dans-foto-lucy-lambriexDeze tip zal ik blijven geven, dus ook nu weer: voel je lijf! Zodra de camera tevoorschijn komt, gaat bijna iedereen in zijn hoofd zitten. Zich afvragen of hij er wel goed opkomt, denken dat ze vannacht niet goed sliep en daardoor wallen heeft, vinden dat hij altijd stom op foto’s staat en van schrik verstijven.
Je lichaam houdt zich met dat soort gedoe niet bezig en ook zul jij als je je aandacht naar je lijf weet te brengen, minder gehinderd worden door negatieve en verlammende gedachten. Een van de makkelijkste hulpmiddelen om in je lijf te komen, is dansen. Maakt niet uit hoe, als je je maar flinkt beweegt, zodat je je bloed voelt stromen. Doe het elke dag (zoals ook in het liedje wordt aanbevolen) en doe het vlak voor (of tijdens!) de fotosessie. Het levert ook nog een gezonde blos op.

voorbeelden kijken? –>

Geef een reactie