Waar doe ik het eigenlijk voor?

Ja, waar doe ik het eigenlijk voor. ‘Het’ is dan het met regelmaat schrijven van een blog, een tweet, een update, een brief. Die vraag plaagde me al een tijdje en ik heb inmiddels antwoorden, want er gebeurt genoeg bij Zie Binnenzijde. Dat was het niet.

Dit is wat ze zeggen

‘Elke zichzelf respecterende zelfstandige doet het.’
‘Het is nodig, want hoe kom je anders aan klanten?’
‘Ze denken niet meer aan je als je het niet doet.’

Dit is wat ik voel

Aan de ene kant merk ik dat het waar is; als ik een tijdje stil ben, voel ik me weleens vergeten. Maar juist het schrijven/handelen met het doel iets van de ander te krijgen, namelijk dat je mijn klant wordt, voelt niet goed. Ik wil zelf ook niet benaderd worden om mijn potentiële klant-zijn. Ik wil wel graag geïnspireerd worden of iets moois ontdekken en ervaren.
Of dat er een behoefte van mij wordt vervuld. Zoals met Tony Chocolonely’s karamel & zeezouttablet. En daar wil ik dan ook voor betalen. Lekker.

Dit is wat ik wil

Zeker, ik wil dat je portretten of conceptuele beelden door mij laat maken, en dat je meedoet met een nieuw project, maar niet omdat dat ík dat nodig heb. Ik vind het best lastig hier evenwicht te vinden en bewaren.

Het heeft dus enorm lang geduurd voordat ik weer ging schrijven. Waarom nu toch? Ik stelde me de vraag: waar doe ik het eigenlijk voor? En daar kwamen goede antwoorden waar ik weer zin van krijg! Lees de antwoorden online in mijn laatste editie van Tips, foto’s en verhalen en meld je meteen hieronder aan om bij te blijven. Als je wilt.

 

Waar doe ik het eigenlijk voor?

Geef een reactie