Van grimas tot overgave aan jouw lens; leer echt goede portretten maken

Ben je fotograaf (professioneel of gedreven amateur) en wil je ook graag mensen leren fotograferen op een manier die hen echt laat zien zoals ze zijn? Doe je dat tot nu toe niet omdat je dat moeilijk of te spannend vindt? Krijg je vooral een strakke blik in beeld als je je lens op iemand richt? Dat is niet nodig en ik kan je leren hoe je die grimas omtovert in een ontspannen blik.

Af en toe wordt me door een fotograaf gevraagd of hij ‘mee mag kijken’ of ‘in de leer mag’ om te zien hoe ik dat doe, zulke persoonlijke portretten maken van mensen. “Ze voelen zich zo vrij.” “Ze lijken zo zichzelf.” En: “Ik heb vooral ervaring met landschappen maar wil nu ook portretten gaan maken.”
Ik voel me verguld door die verzoeken. En toch antwoord ik dat meekijken niet kan. Mijn manier van werken vraagt namelijk een 100% veilige omgeving voor de geportretteerde en 100% verbinding. Meekijken betekent aan de rand staan in plaats van meedoen en er helemaal zijn.

Een programma voor professionele fotografen en gepassioneerde amateurs, die willen leren hoe je echt goede portretten en reportages van mensen maakt

Leer echt goede portretten maken, een programma voor fotografenMaar hoe vaker ik deze vraag kreeg, hoe meer ik dacht dat ik wel een bijdrage zou kunnen leveren om fotografen te helpen zich zekerder te voelen over hun fotografie van mensen. Het is namelijk mijn missie om zo veel mogelijk mensen zichtbaar te helpen worden zoals zij werkelijk zijn (met alle rafels en glitters van dien). Hoe meer aanbieders van deze kunst, hoe beter dus.
Kortom: bij voldoende belangstelling maak ik een programma voor professionele fotografen en gepassioneerde amateurs, die willen leren hoe je echt goede portretten en reportages van mensen maakt. De nadruk ligt niet op de techniek, maar zal gaan over al het andere dat een goed portret tot een goed portret maakt. Zet je op de lijst en voel je vrij suggesties aan te dragen of een verzoek in te dienen!

De nadruk ligt niet op de techniek, maar zal gaan over al het andere dat een goed portret tot een goed portret maakt.

Ik zet me vrijblijvend op de lijst –>

– Lucy Lambriex, portretfotograaf bij Zie Binnenzijde

Geef een reactie