De wonderlijke kracht van een placebo

De wonderlijke kracht van een placebo

Terwijl ik voor een klant op zoek was naar voorbeelden van instructieve filmpjes, kwam ik per ongeluk op iets dat perfect aansluit op de PuddingVisieFotosessies. Dit korte animatiefilmpje over de wonderlijke kracht van een placebo, illustreert niet alleen de positieve kracht van onze overtuigingen, maar ook waarom we onszelf er zo goed mee in de weg kunnen zitten. Het duurt drie minuten en is gemaakt door Daniel Keogh en Luke Harris.

We kunnen onszelf met onze overtuigingen enorm goed in de weg zitten

In Fear & Faith toont illusionist Derren Brown wonderlijke de kracht van een placebo (= onze overtuigingen)

Door het vorige filmpje raakte ik geprikkeld verder te zoeken en kwam toen nog iets tegen. Illusionist Deren Brown deed een intrigerend experiment met de placebo-principes en maakte er een docu van. Deze duurt ongeveer drie kwartier. Best lang, maar als je ergens naar kijkt op internet vandaag, raad ik je aan dit te kiezen. Door hiernaar te kijken, voelde ik me én enorm betrapt en tegelijk bevestigd in de kracht van mijn overtuigingen (= placebo’s), positief en negatief. Bekijk het hier.
fear-faith-derren-brown-via-zie-binnenzijde

Geef een reactie